Een nieuwe Dakkapel

vergunning dakkapel

Wanneer dient u een vergunning aan te vragen voor uw dakkapel? Een dakkapel is ideaal wanneer u de woonoppervlakte van uw woning snel wilt laten toenemen. Wij kunnen bijvoorbeeld al binnen 1-2 dagen een dakkapel plaatsen.

Het is belangrijk dat u voordat u de dakkapel laat plaatsen, u alleerst nagaat of u hiervoor een vergunning nodig heeft. We zullen u hieronder uitleggen hoe u een bouwvergunning kunt aanvragen en welke kosten dit met zich meebrengt.

Waar wilt u de dakkapel plaatsen?

De gemeente vind de uitstlanging van de direct omgeving vaak erg belangrijk en zal bepalen in hoeverre uw dakkapel hier invloed op heeft. Wanneer u deze aan de achterzijde van de woning laat plaatsen is er vaak geen vergunning nodig.

Bij plaatsing aan de voorzijde van de woning dient u vaak wel een bouwvergunning aan te vragen. Dit omdat het uitzicht van uw buren veranderd wanneer de dakkapel geplaatst is.

Hoe u de bouwvergunning aanvraagt?

Voordat u de bouwvergunning aanvraagt is het belangrijk dat u alle gegevens verzameld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de bouwtekening van de dakkapel. Alle details vind u op www.omgevingsloket.nl.
Zodra u de gegevens heeft verzameld kunt u de aanvraag indienen bij de gemeente. Neem gerust eens contact met ons op om de plannen te bespreken. We kunnen u precies verder helpen en eventueel een tekening voor u maken.

Wat de aanvraag van een vergunning kost?

De kosten van een bouwvergunning varieren per gemeente. Maar u kunt denken aan een bedrag tussen € 200,00 en € 600,00. U betaald dit bedrag aan de gemeente en het komt dus bovenop de prijs van een dakkapel.

Wanneer u overweegt een dakkapel te laten plaatsen, raden we u zeker aan eens contact met ons op te nemen. Eventueel kunt u direct een vrijblijvende offerte aanvragen. Zodat we u precies kunnen vertellen wat de dakkapel u gaat kosten en u alle informatie heeft voor de vergunning aanvraag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *